Omgeving

Omgeving

Mas Bernadis ligt aan de rand van het Parc National des Cevennes, een van de grootste en tegelijk minst bevolkte natuurlijke gebieden van Frankrijk. Het is een ruig landschap met veel in het wild levende dieren. De Cevennen maken deel uit van de regions “Gard” en “Lozere” en dat maakt dat dit gebied een aanbod heeft voor elk wat wils: bergland, kust, steden en dorpen met een lange historie.

De Cevennen

Een paradijs voor wandelaars, fietser of liefhebbers van natuur, rust en stilte. Met als hoogte punten Mont Lozere en Mont Aigoual waar het zomers makkelijk 15 graden kouder is dan in een dal als bij Saint Enimie aan de Tarn. Bergweiden en een schilderachtig tussen de heuvels gelegen dorp als Pont de Montvert geven het afwisselende karakter van de Cevennen aan. Mont Aigoual, met 1567 meter, het hoogste punt van de Cevennen biedt plaats aan een metereologisch station. Dichterbij Mas Bernadis (ca 40 kilometer) ligt de Col du pre de la Dame, een berg van bijna 1500 meter. Zomers is dit een waar paradijs voor wandelaars en fietsers die een beetje hoogteverschil niet schuwen. Het merendeel van de wandelingen zijn goed gemarkeerd en op de fietsroutes is het, zelfs hartje zomer, vaak rustig. Als de beloning in de vorm van een adembenemend uitzicht zich presenteert is de fikse inspanning weer gauw vergeten.

De Gard

Een departement met een ongekende verscheidenheid. Van Mont Aigoual het hoogste punt van de Cevennen, via de beroemde Pont du Gard, tot aan het zand van de Mediterranee: Een verzameling van adembenemende plekken, groene bossen, wilde dorre gebieden, heuvels, bergen, meren, rivieren en een natuurlijke kustlijn. Een ongekend divers landschap waar veel te zien is. Omdat er per jaar 300 zonnedagen worden geteld, is de kans klein dat het weer een spelbreker is. Deze streek biedt een verscheidenheid aan regionale producten: van de overbekende wijn, olijfolie tot aan de “Riz de Camargue”. Het is ook een streek met karakteristieke festiviteiten (Fetes Votive) rond paarden en stieren.

Bezienswaardigheden

Genoeg bezienswaardigheden om iedere dag iets te zien. De Romeinen hadden al een zwak voor dit gebied, ze hebben ten minste veel moois achtergelaten. De Pont du Gard (met recht geplaatst op de World Heritage lijst van Unesco) en de Arena van Nimes zijn hier twee sprekende voorbeelden van. De grotten van Cocaliere, de gezellige lokale markten waar lokale “producteurs” hun waren direct verkopen maken het erg makkelijk om een uitstapje te plannen. Uiteraard zijn de kastelen van Brésis, Aujac, Portes en Allegre waar onze appartementen de naam aan danken, een bezoek waard. In kleine stadjes als Banne, Lussan, Rochegude of Naves vindt je nog plekken waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Wil je iets meer reuring dan zijn steden als Avignon, Montpellier of Nimes, waar een echte mediterrane sfeer hangt, goed te berijden.

Kijk vast wat de omgeving te bieden heeft

Kijk vast wat je kunt doen

Zin in een heerlijke vakantie ?

In de rust van de natuur, die in Zuid-Frankrijk nog te vinden is ?