Activiteiten

De omgeving van Mas Bernadis biedt volop mogelijkheden om dingen te doen. Activiteiten als zwemmen in het zwembad of in de rivier, het meer of de zee. Het is een paradijs voor Fietsers en Wandelaars. Er zijn daarnaast ook legio uitstapjes te maken.

Waterpret

Als je verkoeling zoekt, wat in de zomer geen uitzondering zal zijn, loop je gewoon naar ons zwembad. Het zwembad is 4 bij 9 meter groot en ligt op een honderdtal meter van Mas Bernadis. Een afstand die goed te belopen is en die er voor zorgt dat je hoeft mee te genieten van nadrukkelijke zwembadgeluiden als je net onder genot van een drankje een boek openslaat. Het zwembad is tegen een terras aan gebouwd zodat je er van de zijkant gewoon in kunt, als in een conventioneel zwembad. Maar omdat het op een terras is gebouwd ligt het hoger dan je gewend bent. Je kijkt, hangend op de rand van het zwembad, niet tegen andermans voeten aan, maar de beboste vallei van onze tuin in. Een aparte ervaring. Voor onze kleine gasten kan er een poedelbadje opgezet worden. Zwemmen kun je ook in riviertjes als de Luech, het meer van Villefort of zelfs in de middellandse zee.

Fietsen

De omgeving van Mas Bernadis is een paradijs voor Fietsers. Een aantal wandelpaden zijn ook toegankelijk met de mountainbike, hoewel de fietser hier wat avontuurlijk voor moet zijn ingesteld. Als je als liefhebber gewoon op de weg wil fietsen, dan is dat ook prima mogelijk. Vertrekkend vanuit Mas Bernadis zijn direct rustige en stille wegen te bereiken waar goed gefietst kan worden. Het terrein is wel geaccidenteerd dus een fiets met goede versnellingen en een redelijke conditie is geen overbodige luxe. Op Mas Bernadis zijn de nodige fietskaarten aanwezig en wij helpen je uiteraard graag bij het plannen van een tocht of activiteiten. Zelf hebben we ook de nodige fietsroutes uitgezet, die je via de knop onderaan deze pagina kunt kiezen.

Wandelen

De omgeving van Mas Bernadis is ook ideaal voor wandelaars. In de Gard is ca. 6.000 km aan wandelpaden uitgezet en bewegwijzerd, met een volledigheid die men niet in Frankrijk verwacht. Op Mas Bernadis zijn ook de nodige wandelkaarten aanwezig en ook hier helpen wij je uiteraard graag bij het plannen van een wandeling. Zelf hebben we ook de nodige wandelroutes uitgezet, die je via de knop onderaan deze pagina kunt kiezen.

Andere activiteiten

Er is voldoende te doen in de nabije omgeving van Mas Bernadis. Grotten bezoeken, kanotochten, paardrijden om maar een paar voorbeelden te noemen. Je kunt hieronder de nodige links vinden met informatie over activiteiten.

Meer informatie

Zin in een heerlijke vakantie ?

In de rust van de natuur, die in Zuid-Frankrijk nog te vinden is ?